Share on Social Media

Boxpark

Prize(s) Honorable Mentions
Company BDP
Lead Designers Mark Ridler
Other Designer's names Chris Lowe, Martina Frattura
Architecture Company BDP
Interior Design Company BDP
Client Boxpark
Photo Credits David Barbour
Other Credits Nick Caville
Completion Date 2016
Project Location Croydon, UK
Project Link View
Company Link View
Entry Description
Constructed out of 96 upcycled shipping containers, forty food and drink outlets surround a central space covered with a lightweight transparent roof. The award winning scheme uses a palette of raw self-finish materials: black containers, black painted steel, corrugated polycarbonate, clear glazing and untreated scaffold planks, together with large scale graphics, bespoke FF+E and a simple but sophisticated lighting design, with theatrical lighting infrastructure provided for future flexibility and temporary installation.
The underside of the roof is covered in RGB linear LED luminaires which are fully DMX controllable, essentially creating an ultra-low-res screen which can be customised and programmed to enhance the experience of the performances. Contrast and accent are provided via narrow beam RGBW spots mounted at high level.
Festoon lighting is used on the external terraces to create a relaxed and informal atmosphere. High level floodlighting is kept to a minimum and provides a baseline level of light. The ever-changing dynamic lighting uses a strong palette and creates a colourful experience at night, adding drama and theatricality and forming a strong visual landmark.