Share on Social Media

Raphael Court at the Victoria & Albert Museum, London (refurbishment)

Prize(s) Honorable Mentions
Company Studio ZNA
Lead Designers Zerlina Hughes
Other Designer's names Dogan Kozan
Architecture Company Fielden Clegg Bradley
Interior Design Company N/A
Client Victoria & Albert Museum, London
Photo Credits © Victoria and Albert Museum, London
Completion Date November 2020
Project Location Victoria & Albert Museum, London
Project Link View
Company Link View
Entry Description
Raphael Court is one of the most well known galleries in the UK. A new decorative scheme & infrastructure was introduced to reveal the Cartoons’ extraordinary details & vibrant palette, acoustic panelling creates a calmer environment. Bespoke furniture added to sit & enjoy the works at leisure. State-of-the-art LED lighting was designed to reduce reflections on the glass and produce a marked increase in visibility of the works.Studio ZNA devised a flexible lighting solution to illuminate the cartoons uniformly whilst taking careful consideration of all conservation requirements. The lighting scheme brings the artworks to the fore within the space, bringing the visitors’ eye directly to them. The glory of the space itself is also celebrated by rendering key architectural elements with light. The lighting scheme provides a separate system for special events with remote controlled light fittings and colour changing luminaires so the system can be adapted to any event layout with decorative elements.Exhibition & Event lighting systems can be controlled with wireless controllers, providing flexibility & fast adjustment times thus minimising previous requirement for additional equipment.