THE LIT DESIGN AWARDS 2022 IS OPEN!
Share on Social Media

Tianjin Vanke Plaza (Jiulong Road)

Prize(s) Honorable Mentions in Exterior Architectural Illumination
Company LDPi (China Branch)
Lead Designers Tewa Srilaklang,Dominique Phommahaxay,Shunchao Bao
Completion Date 2019
Project Location Tianjin, China
Entry Description
The project is located in the Hexi district of Tianjin, on the Southeast of the Five Avenue historical district and North of the People's Park. It is surrounded by residences, government offices and the Foreign Studies University.

The white panels of the facade refer to the project when it was the popular local supermarket Century Mart on Jiulong Road and now are complemented with copper panel and glass curtain wall to allow more natural light and visibility in and out of the project.

The facade uses 3000K linear light with smooth dynamic changes that refer to a new life after the renovation and to people's breathing and vitality. For the interior public area, high color rendering index (90) lights are used to reveal the space in the 2-storey main atrium as well as the colorful tainted glass staircases guiding visitors into the mall who could feel immersed into the "Relativity"from Dutch artist Maurits Cornelis Escher.