Share on Social Media

Mindscape Kiosk

Prize(s) Winners in Interactive Lighting Project
Company Amphibious Unit
Lead Designers Ping-Chieh Hsieh
Client ZongTai Real Estate
Photo Credits Blue Liu
Other Credits Okome Studio
Completion Date 2023.03.01
Project Location Taichung, Taiwan
Entry Description

As a future information station, Mindscape kiosk combines tangible space and intangible information, together it serve as an information check-in point. The sensations that people perceive at the moment, in the specific place, are transmitted into physical space through the actions of check-ins at Mindscape Kiosk. After the participant enters the comments and hash-tags inside the kiosk, it presented those feelings with light and motion in the space.

When these check-in actions accumulate over time, they begin to objectively manifest the collective emotions of a particular area, community, or social group. If we align it with a timeline, it may be related to important events, seasonal changes, cultural customs, and more.

Mindscape Kiosk features a lattice structure made of aluminum pipes embedded with leds and mesh screens. The mesh screens capture environmental information, visualizing light, shadow, wind, rain and dust, enhancing the sensory experience of the local environment. During the daytime, it acts as a check-in collection box, and environmental information is instantly presented as subtle movements on the mesh screen. At night, the framework disappears, and the collective emotional state gradually overlays the mesh screens. It becomes a dynamic lightbox that continuously changes based on the information.
Sustainability Approach

* Sustainability and Resource Reuse: The use of recyclable aluminum extrusions emphasizes a concern for sustainability and resource reuse. It conveys a message of waste reduction and environmental protection.
* Assembly and Variability: The aluminum extrusions are designed as units that can be freely assembled, creating various different forms.
* Environmental Awareness: The artwork can reflect changes in the environment like an ecosystem by using mesh screens to capture environmental information. It accumulated dust showing the traces of time, and suddenly being washed out by heavy rains and repeated.
* Long-Term Display: With an exhibition period of at least two years, this approach reduces the need for frequent replacements, lowering the carbon footprint. It also encourages the audience to observe the artwork's changes over an extended period and the role of the environment within it