Share on Social Media

Workspace Lighting Design, Clerkenwell

Prize(s) Winners in Workplace Lighting
Company Nulty
Lead Designers Nulty
Entry Description
The design intent for this original workspace was to balance layers of light to create a mixture of different environments. A linear track and spotlight system acts as a recurring theme throughout.
In the open plan working areas, diffused lines of light between acoustic panels create a comfortable environment and reduce glare onto screens. In meeting rooms, additional flexibility has been built into the scheme: walls are illuminated when used as a whiteboard, and integrated downlights create the ideal setting for video conferences.
Moving into the communal areas, a visual differentiation takes place. A suspended catenary system featuring light bulb pendants softens spaces, circular pendant lights hang within all the indoor planting to provide continuity, and floor lanterns create cosy pockets of illumination.
Private working spaces are illuminated by oversized acoustic theatre lights and each light is dimmable so that employees can customise their secluded working zones. In a tranquil room designed for relaxation, cloud-like acoustic pendants provide gentle illumination, and wall-mounted lights in sleep pods emit a soft glow for reading or rest.