THE SUMMIT

CompanyShanghai Ruiyi Design
Lead DesignerGUOJIAN HU
CategoryExterior Architectural Illumination
DateJuly, 2016
LocationSUZHOU, CHINA, China
The Summit is a two-parcel development in Suzhou, China, that connects to the existing metro station and borders both sides of Suhua Road, the city’s ceremonial boulevard and center for commercial development. The mixed-use development features two towers—one 16 stories and the other 39 stories—and includes office, retail and luxury residences that offer unobstructed eastern views to Jinji Lake. As a commercial mix-use, lighting emphasizes a series of interlocking volumes, and visually unifies the two parcels at night. White, grays and black color palette inspired by the architectural vernacular famous in Suzhou, is also the language in the light. The bridge connecting the two parcels is a key transport hub, the process of pedestrian walking behavior is recorded and displayed as a silhouette on the glass curtain walls. It forms a visual communication with people in the bridge.